To-hjuls robot

I denne oppgaven skal du lage to-hjuls robot. Du bygger roboten og programmerer den til å kjøre ved hjelp av micro:bit

Litt om to-hjulsroboter

Roboten har to hjul og har derfor to separate servomotorer som styrer hjulene. I dette prosjektet kontrolleres begge servomotorene sammen,og du behøver ikke å behandle de separat for å starte, stoppe eller svinge.

Slik virker det

Vi bruker micro:bit og programmerer roboten til å starte når vi skrur den på. Den kan også kjøre til høyre, venstre eller kjøre bakover.

Du trenger:

Slik bygger du

Programmering

Gå til makecode.microbit.org og trykk på “nytt Prosjekt” Gi prosjektet ditt et navn. Her kaller vi det To-hjuls robot. Vi må legge til de ekstra kodeblokkene vi trenger for å gjøre dette prosjektet med ElecFreaks Ring:bit Bricks Pack. For å gjøre dette trykker man på Avansert og scroller ned til Utvidelser/ Add Package. Det åpner seg da en ny meny hvor vi velger ringbitcar.

I "ved start"-blokken setter du inn set left wheel at pin X right wheel at Pin X . Under denne setter du inn go straigt at full speed

Endre på alternativene i blokkene slik at venstre refererer til P0 og høyre refererer til P1

Vi ønsker at roboten skal reagere på ulike måter etter som om vi trykker på A, B, eller A+B.

Vi velger å gi robotbilen vår muligheten til å svinge mot høyre, venstre og å kjøre bakover.

Legg til blokkene som skal gi roboten vår de beskjedene vi ønsker.

Trykk på last ned ikonet nederst på siden. Programmet du har laget vil lagre seg som en .Hex fil. Legg merke til hvor du lagrer filen. Når den er lastet ned kan du simpelthen dra den over til micro:bit ikonet i filutforskeren. Micro:bit blinker oransje bak når programmet lastes over, og stopper når den er ferdig. Programmet er umiddelbart klart til å brukes når micro:bit er koblet til strøm.

Prøv Selv

  1. Overfør programmet til micro:bit’en og sjekk at to-hjuls roboten fungerer som forventet.

  2. Bruk kodeeditoren og forsøk å endre koden. Sett inn blokkene go forward for " " seconds og Spin right " "degrees Se hvordan du kan programmere kjøretøyet til å kjøre i en firkant. (tips: 90 grader gir en rettvinklet sving)

  3. Lag din egen kjørebane! Eksperimenter med blokkene for å lære hvordan du kan styre to-hjuls roboten dit du ønsker.

Last updated