Montering

Del 1: Montering: Slik setter du sammen såpeboblemaskinen

Steg 1. Montering av forsenkede nylonskruer

Sett i de to skruene ovenfra og skru fast en mutter på undersiden av kortet.

Steg 2: Blå nylonskruer

Sett i fem nylonskruer som peker oppover. Tre så på en aluminiumsring på hver skrue

Steg 3: Montere micro:bit på kontrollkort

Feste micro:bit. Legg micro:bit over og feste med å skru på de fem mutterne på toppen. Stram skruene slik at det blir tett og god kontakt. Aluminiumsringene leder strøm og lager elektriske koblinger mellom micro:bit og kontrollkortet.

Steg 4: Klargjør plate og arm

Du trenger:

  • På baksiden av platen, fest strikken fra det ene øret. rundt det andre og tilbake igjen.

  • Fest en av servo-hornene til armen med en liten gummiring slik som bildet under viser. Trekk den lille gummiringen over fra den ene utstikkeren til den andre

Steg 5: Montere styreenheten

Monter styreenheten (kontrollkort og micro:bit) på monteringsplaten. Stett den på plass og skru den fast med to muttere på baksiden av platen slik bildet under viser

Steg 6: Montere Lysdioden

Lysdioden har to ben, hvor det ene er litt lengre enn det andre. Det korte benet skal alltid til jord, eller sort kabel, mens det lange skal til pluss. Huskeregel: “Det er positivt med lange ben”

Lysdioden skal kobles til servokabelen. Denne har tre farger: sort, rød og hvit. Den røde kabelen sender alltid ut strøm, og kan skade lysdioden fordi strømmen kan være for sterk. Den hvite kabelen sender ut litt svakere strøm om man programmerer den. Vi må derfor passe på at vi alltid bruker kun sort og hvit kabel direkte tilkoblet LED.

Sett inn lysdioden på baksiden av brettet. På forsiden vil LED vises som på bildet under. Koble til servokabelen slik som på bildet. Pass på at du får koblet til alle de tre pinnene under micro:bit. Hvit farge skal være øverst.

Steg 7: Montere støtten

Fest den lange støtten fra baksiden på monteringsplaten. Fest med en kile på forsiden.

Steg 8: Feste servomotor.

Du trenger:

Fest avstandsstykket på fremsiden av platen. Før servokabelen gjennom åpningen og trykk på plass servoen. Legg merke til at servoen er snudd, slik at ledningen kommer opp på oversiden. Trykk så på plass servoen og tre den røde gummiringen over fra den ene utstikkeren til den andre.

Steg 9 : Feste motor og propell

Start med å feste gummiringen på motoren. Trykk så motoren gjennom munningen fra fremsiden. Propellen skal festes på baksiden av monteringsplaten. Pass på at motoren trykkes langt nok inn, så den ikke kommer i veien for armen senere.

Tips: Om det er vanskelig å trykke motoren på plass gjennom hullet, bruk en skarp gjenstand for å skrape litt forsiktig langsmed kanten av hullet den skal inn i.

Trykk til slutt på plass propellen på baksiden.

Steg 10: Koble sammen de elektriske komponentene

Koble LED-kabelen på venstre side. Husk at den hvite kabelen skal være på toppen. Koble så til servomotoren på høyre side, her skal den den orange kabelen være øverst. Koble til sist motorkabelen nede til venstre der det er merket “M0”

Lithiumbatteriet festes bak på platen i strikken som tidligere ble festet. Det er ikke nødvendig å koble til batteriet før micro:bit er programmert.

HUSK: Hold fingrene unna propellen når batteriet er koblet til

Steg 11: Feste armen

Plasser armen i hevet stilling slik at boblemunnstykket står foran propellåpningen. Trykk så armen fast på servohodet.

OBS! Ikke tving servoen til å rotere rundt, det kan skade tannhjulene inne i servoen.

Om du ønsker å fjerne armen, dra den forsiktig rett ut fra servohodet.

Last updated